Vereniging

De Tilburgse Studenten Alpen club (TilSAC) bestaat al sinds 1984. TilSAC bestaat uit een groep studenten en afgestudeerden die één ding gemeen hebben: een passie voor klimmen.

TilSAC heeft allerlei verschillende activiteiten te bieden op het gebied van indoor klimmen, rotsklimmen, boulderen en alpinisme. TilSAC biedt de je mogelijkheid om kennis te maken met al deze disciplines en om er zelf meer over te leren. Zo biedt TilSAC onder andere cursussen aan waarin je leert zelfstandig in de rotsen te gaan klimmen.

Via de Nederlandse Studenten Alpen club kan je deelnemen aan cursussen voor het maken van zelfstandige touren in de bergen.

Wanneer je in het bezit bent van een sportkaart, mag je gebruik maken van de klimwand op het sportcentrum. (Je moet hierbij wel in het bezit zijn van een klimpas, deze krijg je door de cursus klimveiligheid te volgen of via TilSAC als je al eerder geklommen hebt). Naast de klimwand op het sportcentrum, klimt TilSAC ook regelmatig in de klimhal in Tilburg, Neoliet, achter het Willem II stadion.

Daarnaast klimt TilSAC natuurlijk veel buiten. Een aantal keer per jaar rijden we richting België, Duitsland of Frankrijk om daar in de rotsen te gaan klimmen. TilSAC heeft een groot aantal eigen instructeurs, zodat ook beginnende klimmers onder deskundige begeleiding kennis kunnen maken met het rotsklimmen.

Naast alle sportieve activiteiten moet er soms ook aan ontspanning gedaan worden. Het drinken van een (Bijzonder Belgisch) biertje en een Barbecue behoort ook zeker tot de vaste activiteiten van de TilSAC!

Voor meer info over activiteiten van de TilSAC kun je kijken nemen op de Facebook pagina’s in de side bar, de Agenda of de pagina met algemene informatie over de verschillende activiteiten. Meer over de NSAC